sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Terveisin, Eläinsuojelulain rikkoja

Nykyisin me nukutaan Ronjan kanssa yöt rauhassa. Siihen nyt ei lasketa sitä että se herää pyhää arkea samaan aikaan, 5.30. Mutta se nukkuu rauhallisesti, eikä hauku ja vingu öisin.

Se ei enää pissaile öisin, ja aamuisin ei asunto haise koirankuselta kun ne vaipat ei millään meinannut pysyä paikallaan. Kun se ei juurikaan enää pissaile muutenkaan lattialle, niin myös pikkutytöt ei merkkaile niitä samoja kohtia.

Me ollaan häkitetty se öisin. Se on eläinsuojelulaissa kiellettyä. Mutta tiedättekö, että jossain vaiheessa ihminen alkaa tulla siihen pisteeseen, että jos koira ei kertakaikkiaan ole rauhassa öisin niin ihan sama. Ihan sama vaikka se häkitys on kiellettyä!

Koira nukkuu, minä nukun, koira ei pissaile. Ja muutaman kerran sillä on ihan oikeasti ollut yöllä pissahätä jolloin se on alkanut vinkua ja olen heti tietysti vienyt sen ulos. Se nukkuu eikä vaeltele ympäriinsä, tässä tilanteessa ei ole kuin voittajia.

Meidän elämä on nyt seesteitä. Terveisin Eläinrääkkääjä.

***Viddu mulla on selkä kipeä. Se nuljahti pe.iltana kun koirien kanssa olin lenkillä ja astuin kuoppaan (viisaasti sen jälkeen kun tulin hierojalta).

Olen tänään ollut Pytinki-rakennusmessuilla edustamassa kaupungin osastolla, ja 4h paikallaan seisomista ei todellakaan parantanut selkää. Se tuli ihan megapaljon kipeämmäksi, ja ajattelin messujen jälkeen hoitaa selkää lenkkeilemällä. Virhe.

Sen jälkeen kun totesin pellolla että kohta en edes pääse kävelemään takaisin autolle jos en heti lähde, niin autolla huomasin että toinen kuonokoppa oli pudonnut pellolle. Itku kurkussa oli pakko lähteä takaisin pellolle kulkemaan samoja jälkiä mitä olin aikaisemmin tullut. Onneksi löysin kopan, tietysti sieltä pellon takakulmasta.

Kotona otin Panacodia, toivottavasti kipu yön aikana helpottaisi koska mulla olis huomenna kansalaisopiston puutarhakurssin pitoa, ja en oikein tiedä kuinka pystyn opetustöihin jos selkä on näin kipeä. Täytyy varmaan soittaa osteopaatille ja tilata pieni jaksautus jos ei ala helpottaa.

En ole muistanutkaan miten kipeä selkä voi olla jos se on kipeä! ***

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Toivon sitä tosiaan itsekkin! Peruutusaikajonossa nyt ollaan osteopaatille, ja toivotaan että maha kestää särkylääkkeitä niin kauan että pääsen sinne!

   Poista
 2. Tsemppiä. Toivottavasti selkäsi paranee pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En usko että ilman naksautusta se paranee, mutta toivon tietysti ihmettä. JA NOPEASTI!

   Poista
 3. Toivottavasti saat sen niksautuksen. Mun niskat ovat jumissa. En saa päätä käännettyä vasempaan juurikaan ja sen vuoksi myös päätä särkee. Kuitenkin pääsiäisviikko viimein. Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun niskaa on hierottu tuntuu ihan uskomattomalta kun pää yht´äkkiä kääntyykin! Joskus hierojalta tullessa ihan hämmästyn autolla ajaessa, näkee paljon paremmin taakse.

   Poista
 4. Hei! Jossain vaiheessa vaan menee ihmisten ja eläinten hyvin vointi, eläinsuojeluasetusten edelle!

  Itellä kans pari pullistumaa lannerangassa ja selkä välillä TOSI kipeä! Tsemiä vaan selkäsi suhteen!
  T: Joskus myös eläimiä rääkännyt selkäsairas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että joku ymmärtää. Jotenkin tuntuu, että voiko se olla koiralle pahasta kun se on paljon rauhallisempi kun ei pääse vaeltamaan ympäriinsä öisin? Eikös silloin muutenkin niidenkin kuuluisi nukkua?!

   Poista
 5. Kuulostaa minun korviini siltä, että myös Ronja on tyytyväisempi häkissä nukkuessaan, joten saat kyllä täyden synninpäästön minun osaltani!

  Selkäkipu on kyllä yks pirulainen, toivottavasti olo helpottaa pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siltä se munkin mielestä tuntuu. Meillähän on noita häkkejä koirien makuupaikkoina ja koirat saattaa siellä muutenkin makoilla pitkäänkin. Erityisesti Irja pitää häkeissä nukkumisesta, kai ne on vähän niinkuin pesiä kun häkin päällä on peitto.

   Selkäkipu pysyy särkylääkkeillä siedettävänä enkä ole täysin invalidi. Nyt vaan pitäisi keksiä miten koirat lenkitetään!

   Poista
 6. Mä en oo tiennykään, että häkissä yöllä pitäminen olis joku rikos. Niimpä olen aikanaan ohjeistanut pentujemme ostajatkin häkittämään pennut yöksi... (moni niin tekikin ja oli tuloksiin tosi tyytyväisiä) Meillekin on annettu ison kasvattajan toimesta häkki-ohjeistus.

  Voin sanoa, että kun toinen koiramme (oma kasvatti ekasta pentueestamme) opetettiin häkkiin yöksi, se oppi myös saman tien sisäsiistiksi yön ajaksi. Taisi pentuaikana tehdä YHDEN (1) kerran sinne pissat, jonka jälkeen ei koskaan. Täysin ällistyttävä kokemus, koska eka koira (ei-häkitetty) juoksutti meitä noin kaksi vuotta jokaöisillä pissareissuilla... (jos ei viety, kusas lattialle...)

  Minä siis todellakin lämpimästi suosittelin (ja suosittelen yhä) häkitystä yön ajaksi, ainakin niin kauaksi aikaa, että sisäsiisteys ja yöllinen rauha on opittuna. Nyt meidän 7-vuotias "pentu" nukkuu kainalossa yöt... se siis pääsi yöhäkistä sänkyyn kainaloon heti, kun oli oppinut siistiksi. Häkki oli sille todella pitkään sellanen ikioma kotonen, jonne se hakeutui aina ihan omasta tahdostaan - se siis ei ollu sille mikään vankila. Vieläkin välillä mietin, että se jotenkin tuntuu kaipaavan sitä häkkiään, että pitäisköhän se sille johonkin nurkkaan laittaa... se nimittäin tykkää kököttää nurkissa ja jonkun tasontai sängyn tms. alla.

  Uskon, että tuota vanhaa koiraakin häkissä olo rauhoittaa. Sehän voi olla kuin dementoitunut vanhus, joka ei tiiä missä on ja kuka on, ja siksi vaeltaa päämäärättömästi vaan sinne tänne. Ja liikunta sitten taas alkaa pissattaa. Oikein hyvä ratkaisu siis, se joka tuota eläinrääkkäykseksi kutsuu ei kyllä tiiä yhtään mistä puhuu!!!

  Toivottavasti sun selkä pian paranee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan samansuuntaisi kokemuksia kuin sulla pentujen häkittämisestä. Sen lisäksi niiden voi olla joskus todella hankalaa rauhoittua mutta häkissä kun tila on rajattu eikä pääse sinkoilemaan ympäri asuntoa niin ne helpommin rauhoittuvat ja alkavat nukkua. Pidän häkin ihan sängyn vieressä jotta voin heti viedä pennut pihalle kun ne herää.

   Meillä on koirilla häkkejä "peteinä" ja laitetaan koiria niihin syömään luita. Alli nukkuu vuoronperään sängyssä ja sitten häkissä. Oikein käytettynä häkki on mielestäni elämää helpottava asia.
   Eri asia täysin on se, että koira viettää suurimman osan ajasta häkissä (kuten Vilma ensimmäisessä kodissa ennenkuin se tuli meille). Mutta eläinsuojelulaki ei tunne sellaista asiaa, kuin sisäsiisteysopetus tai dementoitunut 14+ koira.

   Poista
 7. Ronjalla on varmaan turvallisempi olo siellä pienessä tilassa :) Onhan se ihmisdementikoillakin usein niin, että suuressa tilassa ovat levottomia, mutta rauhoittuvat kun ovat pienemmässä tilassa (omassa huoneessaan esim.).

  Kova selkäkipu on ihan hirveää. Mulla on kerran ollut tosi paha kipukohtaus selässä, kiemurtelin sängyllä ja lattialla kun ei voinut mitenkään päin olla. Soitin jo päivystykseenkin. Lopulta kipu helpotti paratabs+burana yhdistelmällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kerran tullut fasettilukko selkään, silloinkin astuin kuoppaan. Alli oli kaivanut tahallaan kuopan keskelle nurmikkoa...

   Luulin yöllä että saan sydänkohtauksen kun selkä oli niin kipeä! En meinannut saada edes henkeä. Aamulla paniikissa soitin töihin etten voi tulla kun selkä on niin kipeä. Sain ajan osteopaatille, joka muutamalla liikkeella naksautti nikaman oikeaan asentoon, ja seuraavana päivänä ei ollut mitään. Mietinkin, että uskoikohan ne töissä että mulla OIKEASTI oli selkä ihan helvetillisen kipeä edellisenä päivänä kun töihin mennessä ei ollutkaan enää mitään...:)

   En ole kauheasti ollut tekemisissä ihmisdementikkojen kanssa paitsi kaverikoirakäynneillä, mutta hyvä tietää että samat ohjeet voivat päteä sekä ihmisen että koiran oireisiin.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)