keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Pelokas koira ja päiväysvanhaa ruokaa

Nyt jokaisen tiedostavan ihmisen, varsinkin koiranomistajan, varsinkin raketteja pelkäävän koiranomistajan, tulisi paheksua uudenvuoden ilotulituksia. Teen poikkeuksen. 
Aijon mennä kohta ulos, aijon saada jonkun hyvän valokuvan enkä yhtään paheksu niitä jotka haluavat lykätä rahansa tuhkaksi taivalle. 
Itse en kyllä ole lapsuusvuosien jälkeen ostanut ilotulitteita, mutta jos jollain on ylimääräistä rahaa niin antakaa paukkua! 
Kyllä me pärjätään Paavon kanssa yksi ilta, pelkäähän se ukkostakin joka nyt sentään on riesana kesällä paljon useammin.

Tuli melkein syyllinen olo kun hain tänään hävikkiä ruokakaupasta. Meillä on muuten talviaikaan sovittu niin että he soittavat jos tavaraa on enemmän. Senverran, että kannattaa ajaa sen takia 30km. Ihan huvikseen en viitsi lähteä katsomaan onko siellä yksi vai kaksi nahistunutta salaattia...

Niin se syyllisyys siitä, että ensin haastelen ihmisiä mukaan nuukailemaan ja sitten itse haen ILMAISTA ruokaa. Lihoja en mielelläni syö päiväysvanhoina, mutta nytkin lastissa oli banaaneja. Ne on tummia, mutta ne on ihan syömäkelpoisia kun niitä vaan viitsii perata. Huonot kohdat kanakippoon, mädät kohdat ja kuoret kompostikippoon ja hyvät palat pakastimeen odottamaan aamiaishetkiä. 
Otin myös maitoa itsellleni, ja tein kropsua sekä itselleni että Mikalle ja makaronilaatikkoa Mikalle. 
Aika vähän tulee itselle ostettua gluteiinitonta pastaa, se on aika kallista (ellei hae Lidlistä) ja onhan se pelkkää jauhoa... 

Mukaan haasteeseen on ainakin julkisesti tunnustanut lähtevänsä Maija Rauhalasta.

Kävin myös kaupassa. Olishan sitä voinut ladata vikana päivänä 300€ tiskiin, muttei millään ollut pokkaa. Ostin ihan perusaineksia, sipulia, kaalia, linssejä, herneitä, riisiä, kahvia, hiivaa ja glut.jauhoja koska ne on hemmetin kalliita! Ja vissiin jotain muutakin, en nyt enää muista mitä.

Tein alustavaa ruokalistaa, keksin ihan helposti seuraavat ruuat ilman että tarvitsi edes selata keittokirjaa: jauheliha-juurespihvit/mureke. perunamuusi, lihaperunalaatikko, munakastike, paistinperunat, lohkoperunat, nokkoslätyt, uunijuurekset, mandariinikana, lihakeitto, makkarakeitto, kaalilaatikko. kaalikeitto, kaalikääryleet, kaali kaikissa muissakin muodoissa, janssoninkiusaus, kinkkukiusaus, punajuuripihvit, uunikala, paistettu kala, kalakeitto, jauhelihakastike, makkarakastike jne. 

Onhan niitä ruokia. Nyt vaan pitäis päättää mitä alkaa tekemään, pääasiassa tarvikkeet löytyy kaikkeen. Otin jo sulamaan jauhelihaa (kaurista, hirveä, sikaa) ja suppiksia. Ajatus oli tehdä lihapullia, mutta kun tarkemmin ajattelen niin mureke olisi vielä helpopi tehdä! Taidan huomenna aloittaa sillä. Ja tehdä ylimääräisestä taikinasta pihvejä. Lihaa on niin paljon ettei kaikki kyllä mene millään murekkeeseen, varsinkin jos vielä lisään juuresraastetta sekaan.




Paavo tosiaan alkoi pelätä sekä ukkosta että ilotulitteita sen jälkeen kun sille laitettiin kemiallinen katraatio pari vuotta sitten. Eunukit on pelokkaita. Hassua se on sikäli, että Paavo on muuten melko peloton eikä ollenkaan ääniherkkä eikä ole tippaakaan paukkuarka.

Kokeiltiin sille nyt Ronjan painepaitaa. Onhan se suuri, mutta pysyy kuitenkin päällä. 
Käytiin anoppilassa syömässä nakkeja tossa seittemän aikaan ja sillä välillä oli paukuttelu naapurissa jo alkanut. Paavo aivan ulvoi kun tultiin kotiin, oli paskonut lattialle ja läähätti hulluna, mutta se on nyt rauhoittunut kun on laitettu sille kongiin ruokaa, kuunnellaan räminämusiikkia (melko kovaa) ja istun sen kanssa täällä keittiössä liesituulettimen huristessa taustalla.

Koitetaan olla kauheasti huomaamatta sitä vaikka se hermostuneena ramppaa edestakaisin, aika hyvin se sitten rauhoittuu ainakin nyt kun tulitus ei ole kuumimmillaan.
Kohta meillä on vahdinvaihto kun lähden ulkoilemaan. 
En kyllä kaupungissa kauhean mielelläni asuisi pelkäävän koiran kanssa. Mutta silloin lykkäisin sen autoon ja ajaisin johonkin syrjäkylälle uutenavuotena.

Hyvää uuttavuotta kaikille yhdessä ja erikseen.

Tervetuloa vuosi 2015!




5 kommenttia:

  1. Kiitos samoin sinne!

    Mä kyllästyin valokuvaamiseen sopivasti 5min ennenkuin vuosi vaihtui...jos olis ollu kello mukana olisin ehkä sinnitellyt vielä tovin vaikka käsi olikin ihan jäässä. Ja ei oikein voittokuviakaan tullut yhtään.

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä Paavolle! Nyt varmaan jo helpottaa.

    Meillä meni yllättävän rauhallisesti tämä aatto koirien kanssa. Hysteerisempi tuo enemmän pelkäävä on ollut aiemmat päivät, kun silloin tällöin on pamahdellut. Nyt tasainen pauke lamaannutti sen kai täysin... En minäkään ilotulitteita paheksuisi, jos niitä ammuskeltaisiin pelkästään sallittuna aikana, mutta meillä on ollut melkoinen sotatanner täällä jo monta päivää, eikä oikein ole paikkaa missään kuusessa minne paeta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se aika siinä just onkin ongelma. Meillä täällä joku ampui vielä aamulla klo. 8.00 viimeisiä raketteja.
      Kaikenkaikkiaan Paavon kanssa meni tosi hyvin, Mika otti sen viereen kattomaan telkkaria ja se makili kaikessa rauhassa sängyllä. Viimevuonna se oli paljon hysteerisempi. Auttoiko tuo paita, vai joku muu?!

      Poista
  3. Minäkin lähden mukaan nuukailuhaasteeseen :) Miten muuten saa kaupasta hävikkiruokaa? Voisin kuvitella, että sitä ei noin vaan anneta kenelle tahansa, kai siinä jo tulee jotkut iki-ihanat eu-säädökset vastaan?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)