torstai 4. joulukuuta 2014

Mökillä


Mulla alkoi maanantaina kesäloma. Ja sitten talviloma. Ja sitten vissiin pakkoloma vai millä nimellä sitä nyt haluaakin sanoa kun työt jatkuu maaliskuussa. Puutarhurin töiden paras ja huonoin puoli, pitkät lomat talvella.
Eli ennenkuin aletaan elää työttömän arkea niin lähdettiin juhlistamaan kesälomaa mökille niinkuin kaikki kunnon suomalaiset tekee.

Mökillä oli lunta!!! Ei nyt mitenkään vaivaksi asti, mutta senverran että tie oli valkoinen. Kyllä sekin heti piristi ja tuntui enemmän talvelta.


Aina mökillä me puhutaan samaa asiaa. Me voitais ihan hyvin elää näinkin- puolet pienemmässä talossa paljon paljon sivummalla. Mökillä kaikki on jotenkin hyvällä tavalla niin yksinkertaista.

Mua ahdistaa tämä kaikki tavaramäärä, tosin sitähän ei pienempi sisätila millään tasolla ratkaisisi. Ennemmin pahentaisi jos en pikkuhiljaa oikeasti opi ettei kaikkea mahdollista ole pakko säästää ja kerätä mukaan. Mulla on niinpaljon askartelumateriaalia, että mä voisin perustaa niistä helposti kaupan!
Mä ihailen ja tietyllä tavalla kadehdin ihmisiä joiden omaisuus ja tavarat mahtuu reppuun. Niitä, jotka eivät millään tasolla kiinny tavaraan.

Tosin jos tuolla asuisi, se ei enää olisi niin rentouttavaa. Sitä touhaisi kaikkia arkipäiväisiä asioita ihan kuin kotonakin. Kävisi töissä, lenkittäisi koiria, ruokkisi kanoja ja tekisi ruokaa.
Ja mullakin olisi pakko olla maasturi että sieltä pääsisi kauppaan ja töihin jos lumisade alkaisi. Niitä sivukylien sivuraitteja kun ei ollenkaan aurata samalla lailla kuin täällä "lähes kaupungin laidalla".

Mutta sellaista tietynlaista vapautta ei voi saavuttaa ennenkuin on siinä tilassa että kaikki mikä ikkunasta näkyy on omaa! Mä kaipaan tilaa ulos, en sisälle!!!
Mä kaipaan pohjaratkaisua joka tuntuu kodille, joka on tehty meidän elämää ja elämäntapaa mukailevaksi. Mä kaipaan tupakeittiötä. Ja mä haluaisin olla edes kerran elämässä siinä tilanteessa että mä saisin olla ostamassa taloa.

Me (tai ainakin minä) elätellään ajatusta että kun me saadaan tästä talosta laina maksettua me siinä vaiheessa päätetään rakennetaanko me sellainen pieni talo johonkin vai ei.
Remontoimaan me ei aleta. Sen tämä talo ihan perus-pintaremontointeineen on näyttänyt. Kaikki kunnia niille jotka elää remonteille, me ei olla sellaisia.

Valokuvaamista sohvalla maaten. Kohteet on aika yksipuolisia...

Mökillä levätään, luetaan, nukutaan, levätään, saunotaan, levätään, nukutaan...Täydellistä elämää.
4 kommenttia:

 1. Näyttää niin mukavan levollisilta nämä kuvat. Tekisi mieli ottaa kaksi whippettiä ihan vain sen vuoksi, että ne näyttää niin suloisilta tuolla tavalla läjässä nukkumassa. Meidän bortsut saattaa joskus vahingossa maata alle kahden metrin päässä toisistaan, jos ne on samassa huoneessa meidän kanssa. Mutta mökit, ne vaan on mahtavia rentouden tyyssijoja.

  Tätä postaustasi lukiessa tajusin muuten, että olisi pitänyt ryhtyä puutarhuriksi. Sopisi nimittäin tuollaiset pitkät talvilomat meikäläiselle kuin nenä päähän. Saisi olla monta kuukautta ulkomailla juuri silloin, kun sitä eniten kaipaisi. Mutta se ei tietenkään ole kivaa, jos pakkolomalla joutuu olemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissähän vipukat ei ole edes päällekkäin! :O Mulla on tuossa paljon kuvia missä 4 on niin lähekkäin ettei oikein edes tiedä mistä toinen alkaa ja toinen loppuu, mutta ne kuvat on muuten vaan vähän huonoja!

   Mä lapsellisesti kuvittelin silloin kun Alli tuli meille että miten vipukat nukkuu sen vieressä ihanasti käyttäen sitä karvatyynynä, mutta eihän se juuri koskaan edes makaa niiden vieressä! Saatikka että sen päällä saisi pitää päätä. Sen tulee heti kuuma.

   Puutarhurina olossa on puolensa, hyvät ja huonot. Töitä pystyisi tekemään ympäri vuoden, mutta yleensä ajatellaan että "puutarhurit hoitaa kukkia ja nurmikkoa".
   Talvella töissä ei nyt ole välttämättä aina niin häävisen hauskaa, työkaverille tuli parivuotta sitten viimasta kasvohalvaus kun leikattiin puita maaliskuussa ja oli -20C pakkasta ja kova tuuli! En ollu ennen sellasta kuullutkaan.

   Mutta myös siistejä sisätöitä tehneenä olen tullut siihen tulokseen, että ihmiselle on hyvä olla paljon pihalla. Ja hyvä olla talvella ulkona valoisaan aikaan. Ja huipuksi se, että ihminen (ainakin minä!) voi paremmin kun elää tavallaan luonnon kiertokulun mukaan- kesällä kova tohina ja talvella sitten vähän hidastaa ja lomailee.

   Vielä kun olis vähän enemmän rahaa käytettävissä talvella!

   Poista
 2. Oli mielenkiintoista lukea ajatuksiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niitä on mielenkiintoista kirjoittaa, ja vielä mukavampaa on jos joku vielä kommentoi.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)