maanantai 15. joulukuuta 2014

(Joulu)kukkien alennusmyynti


Hyasintit Tokmannilta, 3kpl/5€. Toivottavasti kaikki on sinivioletteja, ruukut ainakin oli.

Vaikka mä rakastan kaikkia maailman värejä yhdessä ja erikseen niin silti jotenkin eniten sykähdyttää just valkoiset joulukukat. Niissä on vaan jotain niin ihanaa. Muutenkin mun joulussa on enemmän valkoista kuin muuten, se on jotenkin puhdas ja "luminen" väri, ainakin nyt kun ei ole lunta.

Amaryllikset ja sipulikukat ylipäänsä toimivat myös henkilökohtaisena joulukalenterina. Aina on jännittävää kun nuput alkavat ensin värittyä ja sitten aueta pikkuhiljaa. Olin pari päivää pois kotoa ja sillävälin amaryllikset olivat auenneet.Kävin tänään Kauhajoella Valkoisessa puussa. Tietenkin, käyn siellä aina kun ajan ohi. Ensimmäinen syy on ne ihanat herkut, ja toinen syy on se, että siellä on käsittämättömän kaunista! Tänään huomasin, että siellä vielä haiseekin (tuoksuu...) tosi hyvältä, olisi voinut kysyä että mitä se tuoksu on, olisi mukavaa jos meilläkin joskus tuoksuisi hyvältä...

Ja Valkoisen puun vieressä on kukkakauppa nimeltä Kimppukivaa. Niimpä. Voiko idiootimpaa nimeä olla?! Noita liikkeitä on kyllä tullut ihmeteltyä ulkoapäin, mutta ihan totta että nimen takia en ole käynyt koskaan sisällä. Olisi ehkä kannattanut! 
Ihan huikea konsepti, siellä on itsepalvelu ja ihan todella alhaiset hinnat. Tottakai jos muutama työntekijä seilaa viiden liikkeen välillä niin ilman muuta työntekijäkustannukset ovat paljon alhaisemmat kuin jos joka tiskin takana pönöttää 5 ihmistä. Ja täällä se oli suoraan siirretty hintoihin.

Luulin ostaneeni Keskiseltä halpoja amarylliksiä kolmella eurolla. Tuolla maksoi paljon isommat ja paremmat 3€ ja vitosella sai kaksi! KAIKKI viherkasvit oli -50%, ja niitä oli paljon ja ne oli tosi hyväkuntoisia, ei mitään alekori-kamaa. Isoja viherkasveja ihan käsittämättömän halvalla, limoviikunoita 25€ sellaisia ainakin metrin korkuisia, nyt kyllä vähän harmittaa etten edes yrittänyt tunkea sellaista autoon. Samaten isoja peikonlehtiä, anopinkieliä, tyräkkejä ja ties mitä. Ihan hirveä tilanne, olisin voinut tyhjentää koko kaupan!

Ostin sitten kolme amppelia, ja kaksi puskaa tuonenkieloa. Ne maksoi 21€. Melkein hävetti tunkea rahat sinne luukkuun kun oli niin halpaa. Sitten ajoin vielä kahden kaupan kautta että sain vähän lisämateriaalia kukka-asetelmaan. Ei se nyt sitten niin halvaksi tullut, mutta kyllä jouluna kukkia pitää olla! Ja mitään ei voi alkaa rakentamaan jos ei ole mistä tekee. 

Enkä oikein ollut tyytyväinen kun olin ostanut tulilatvoja ja tuonenkieloja joiden lehdet olivat ihan samanvärisiä. Mutta hei tällä mennään tälläkertaa, ensivuonna sitten jotain muuta!


2 kommenttia:

  1. Uskomattoman kaunis valkoinen amaryllis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään myös! Kun niitä ostaa niin että ne ei kuki ei ikinä voi olla varma minkä värisen saa, mutta tämä onneksi oli senvärinen kuin lapussa luki.

      Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)