tiistai 11. marraskuuta 2014

Antakaa mun nukkua!
Oon ennenkin kirjoittanut Ronjasta ja siitä miten se on alkanut aamuisin herätä vähän turhankin aikaisin. Oon tänään herännyt klo. 4.15, koska se on taas alkanut haukkua siihen aikaan.

Viikko sitten siltä otettiin kaikenmaailman verikokeita, eikä sillä pitäisi olla missään sisäelimessä vikaa. Se vaan pissaa, se vaan herää ja se vaan alkaa haukkua.
Oon antanut sille kipulääkettä iltaisin- ei vaikutusta, oon käyttänyt lenkillä ja oon ollu käyttämättä, ja ihan sama lopputulos. Sillä on öisin vieä takkikin päällä ettei sen olisi kylmä.
Se saattaa joku yö nukkua paremmin ja joku yö huonommin. Nyt on ollut viikon jokaikinen yö sellaista, että se on herännyt ennen kellon soimista. Eli ennen puolta kuutta.

Tänä aamuna päätin, että mä en nouse. Mä kuuntelen vaikka maailman tappiin kun se haukkuu rasittavaa ihmisenkomentamishaukkua, kun ei sillä kerran ole mikään hätä. Yleensä se nimittäin menee kaikessa rauhassa juomaan tai muuten vaan rauhassa nousee sängyltään kun menen katsomaan mikä sitä vaivaa.
Siinä vaiheessa kun sitten olen noussut, ja mennyt katsomaan mikä sitä saattaisi vaivata, niin kaikki muut koirat alkaa nousta ylös ja haluta myös ulos. Ihan hirveen hauskaa on alkaa niitä sitten pissattamaan ja kuljettamaan pihalla, kun tietää että ei oikein enää kannata mennä nukkumaankaan kun ei kuitenkaan nukuta.

Niin siihen aamuun. Ronja jaksoi tunnin haukahdella, ja minä kuunnella. Sen jälkeen v*tutuskäyrä oli niin korkealla, että kävin suikuttamassa oven raosta Pet correctorilla ja se hiljeni. Olisi ehkä kannattanut vähän aikaisemmin...
Lue täältä mikä Pet corrector on....

Se joka on keksinyt sen, että koiran saa lopettamaan ei-toivotun tekemisen sillä ettei sitä huomaa niin ei ole kauhean sitkeiden koirien kanssa ollut tekemisissä...:P Ainakin siltä yöllä tuntui. No, menin sitten vajaaksi puoleksi tunniksi makaaaan sänkyyn enkä todellakaan saanut nukuttua.

Eikait koiraa voi sen takia lopettaa että se herää välillä klo. 2-5.30?!

Ja samalla kun olen ihan hermostunut etten saa koskaan nukkua edes sinne kellonsoittoon asti, olen myös kamalan huolissani. Mikä sillä on vikana? Sattuuko sitä johonkin? Kysyin eläinlääkäriltä jotain rauhoittavia, mutta ne vaan tarjosi Dapp-haihdutinta enkä oikein jaksa uskoa sen tehoon. Pakko varmaan sellanenkin on kohta laittaa, olihan Irjallakin pentuna.

Mä alan olla siinä pisteessä, että haen sille kohta jotain kukkatippoja, homeopaattisia, akupunktiota, kiinalaista horoskooppia tai ihan mitä hyvänsä. Mä en kauheasti usko kahteen ensimmäiseen. mutta ihan sama. Nyt olis hyvä kokeilla, ainakaan omistajan liiallinen usko asiaan ei voisi vaikuttaa positiivisesti.

Mulla on huono omatunto että olen sille niin vihainen aamuisin. Meidän yhteinen aika voi olla jo aika vähissä kun muutama kuukausi on 14-vuoden rajaan, ja meikäläisen tekisi mieli nakata Ronja niska-perse-otteella ovesta pihalle. Minä paha ihminen, ja melko huono koiranomistaja. :(

Mä tässä nyt koitan kuumeisesti miettiä mitä mä kokeilen sen kanssa, ja mihin kaikkeen mun rahat riittää. Hieroja tai osteopaatti ei kauheasti maksa, eikä varmaan mitkään tipatkaan. Back On Track-makuualusta varmaan pitää hankkia.
Herätyskelloa mä en näillänäkymin kauheasti tarvi, senverran tehokkaasti se kyllä aamuisin herättää. Ja meidän koirahuone haisee ihan yleiseltä vessalta kun se pissailee siellä- onneksi yleensä siihen vaippaan mutta ihan joka yö se ei pysy päällä.

Voiko koirasta saada omaishoidontukea?!


Haluaisitko sinä raivota tämännäköiselle vanhukselle? En minäkään.

3 kommenttia:

 1. Tulee vähän mieleen meidän edesmennyt kissavanhus.. Se alkoi loppuajasta maukua ihan kamalalla äänellä öisin. Mitään sillä ei ollut hätänä, mutta se vaan heräsi välillä yöllä loikumaan. Meillä kokeiltiin feliwayt, bot-peitot yms. eikä mikään auttanut. Arvelin, että voisiko kyseessä olla dementia, eläimetkin kun voivat sitä sairastaa. Kissa oli nimittäin aina loikuessaan vähän sen oloinen niinkuin olisi jotenkin hukassa. Syy ei koskaan selvinnyt, mutta minä opettelin nukkumaan korvatulpat korvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain jo kavereilta pari vinkkiä mitä Ronjan kanssa voisi kokeilla, Thunder shirtiä ja Gerivet lisäravinnetta.

   Ronjalla voi olla dementiaa, ihan hyvinkin. Siitä tulee ihan mieleen dementiaosaston vanhukset jotka hakkaa kelloa ja kun hoitaja tulee kysymään että mikä on hätänä, niin mummo haluaa jutella säästä.
   Se ei ole kuitenkaan samalla tavalla hätääntynyt kuin mitä Ynne oli. Ynne huusi ihan paniikissa, Ronja vaan haukkuu samalla tyylillä kuin se haukkuu kun se haluaa pihalta sisälle. Ja ei sillä ole mikään hätä, se makaa kaikessa rauhassa sängyllä. Välillä olen luullut ettei se uskalla tulla sängystä alas, mutta kuitenkin se käy lattialla pissalla joten oikein sekään ei pidä paikkaansa. Hankalaa on, mutta mun on ihan pakko saada nukuttua vähän paremmin.

   Kai koirillekkin on sellasia pillereitä mitä mummoille annetaan vanhainkodeissa?!

   Poista
  2. Jos päädyt kokeilemaan thuder shirtiä, niin kerrohan sitten kokemuksia täällä blogissa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)