perjantai 10. lokakuuta 2014

Työsuhde-etuja


Tämä kuvahan ei ole mitenkään tuore, mutta siitä saa vähän käsitystä siitä paljonko kannan töistä kotiin tavaraa. Meillä on siellä kaksi puistoa joissa on näytekasvimaat. Ja koska ikäänkuin hallinnoin niitä, niin myös hyödynnän niitä! Lisäksi "keksin" tämän kesän yhdeksi kesäkukkateemaksi hyötykasvit! Latva-artisokat, mangoldit, rosmariinit ja tomaatit on suoraan kukkapenkistä! 

Omenoita ja kurpitsoja hilloon, kamomillaa teetä varten, vihreistä tomaateista tein jotain säilykettä joka vaikutti ekalla maistokerralla ihan hirveältä, mutta kun annoin sen lisää maustua se oli jopa hyvää.  Tuolta  Ohje tomaateihin. Rosmariiniähän ei kertakaikkisesti voi edes kuivata liikaa talveksi! Omatekoiset on niin paljon parempia kuin kaupan kymmenenvuotta sitten kuivatut joissa ei ole enää kuin aavistus makua.

Tänään kävin keräämässä Lapuan Tk:n pihasta omenoita 6 isoa ämpärillistä! Kuvitelkaa nyt, ihmiset näkee nälkää ja tuolla edelleen mätänee omenoita pitkin nurmikoita. Jos olis ollut toiset 6 sankoa olisin saanut kaikki maasta, ja puussakin oli vielä lisää. Ne on jotain talviomenoita jotka ei ole kauheen hyviä, mutta niistä tuli raparperin kanssa ihan tosi hyvää mehua! 
Ja tietysti suurin osa omenoista meni sioille ruuaksi.

En oo aikasemmin tajunnut miten hyvää mehua omenoista saa ihan perusmehumaijalla! Oon aina luullu että niitä kuuluu vaan viedä puristamoon! Miksi kaupassa ei myydä omena-raparperimehua, huomattavasti parempaa kuin ne kaikki ihmeelliset valmismehut joita Prismat on pullollaan. Voisin vaikka perustaa sellaisen pikkuisen mehutehtaan joka tekis vain raparperi-omena ja raparperi-mansikka mehuja! Tosin ehkä raparperien määrää omassa pihassa pitäisi vähän lisätä ennen sitä...

Mulla nyt vaan loppu mehupullot, ja korkit näköjään myös. Se huono puoli on, että kun antaa mehuja lahjaksi ei koskaan saa pulloja tai korkkeja takaisin. Mitäs nyt kun kaupassa on kuulemma jo nostettu joulutavarat esiin ja mulla olis edelleen mehunkeittosesonki?! Jos ne on laittanut korkit varastoon niin sitten pitää vissiin loput mehut pakastaan. Meillä vaan on nyt jo pakastin aika täynnä (ne kolme), ja siat vielä röhkii aitauksessa...

Älkää häiritkö mua pariin viikkoon, mä koitan juoda viinipulloja tyhjäksi että saan pulloja mehua varten, ja lopunaikaa sitten vissiin keitän lisää mehua. Hik!

Hyvää viikonloppua itsekullekkin, aamulla taas saa mennä katsomaan 
onko hirvi viisaampi ihmistä vai toisinpäin.

7 kommenttia:

  1. Näistä sun kirjoituksista tulee niin hyvälle mielelle. Vaikutat niin super tehokkaalle että itsellekin tulee energinen olo näitä lukiessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, supertehokuus on ihan suhteellista. Tänään olen käynyt lenkillä, ja loppuajan kirjoittanut blogia. Ah miten tehokasta! Mutta jos siitä joku tulee hyvälle tuulelle, niin olen onnistunut!

      Poista
  2. Voiko olla parempaa syytä juoda viiniä? Ei! :D

    Mutta kuule kiitos - en taidakaan viedä puristamoon (vielä tänäkään syksynä), vaan laitan maijan laulamaan!!! Mutta kuinka paljon yhdesta maijallisesta saa omenamehua? Jos laittaisin vähän karviaista joukkoon... Ja mitä sä keksit aronioista? Mulla on niitä pakkasessa kaks ämpärillistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä keitin kolme maijallista, ja siitä tuli 6 pulloa + yks kattilallinen lisäksi! :D Riippuu varmasti paljon omenoista, osa niistä on mehukkaampia kuin toiset. Kokeile!
      Ai niin, maustoin mehua hituselle inkivääriä (ihan pussista jauhoa) ja vaniljasokeria.

      Aronioista oon tehny sekä mehua että hilloa. Hillo oli hyvää, kun siihen laittoi vähän sitruunankuorta ja vaniljaa. Mehussa mua häiritsee jotenkin metallinen maku. En tiedä mistä se johtuu ja millä sen saisi peitettyä. Mansikan kanssa kun laittaa on ihan juotavaa, mutta nyt kun ei ole pulloja eikä oikein mansikoitakaan niin ei onneksi tarvi tehdä mehua. Hilloa vielä aattelin keittää.

      Aina on hyvä syy juoda viiniä. :)

      Poista
    2. Mä keitin nyt kaksi maijallista omppumehua. Sain mehua yhteensä melkein 8 litraa. Toisen satsiin laitoin vähän karviaista ja toiseen punaviinimarjaa. Erityisesti tuo punaviinimarjalla maustettu oli tosi hyvää!

      Joo - se muuten on metallinen maku aroniamehussa! Sitä juo oikeestaan vaan terveyssyistä. Mutta niin se tuppaa kyllä jäädä kokonaan juomatta. Mutta, että se korjaantuu kun vähän maustais mansikalla!? Taidan laittaa sitä sitten vähän joukkoon. Ja voisin kokeilla hillotakin.

      Poista
  3. Raparperi omenamehu kuulostaa aivan ihanalle. Mä tein maijallisen omenaviinirypälemehua. Ei vie kauaa tilaa pakastimessa,,

    Mehupullot on uupelossa täälläkin. Tänään oli ohjelmassa viinirypälemehu Vaasan Jaakon mehun tapaan. Eka kokeilu sitä lajia. Toivottavasti onnistuu. Luin jostain että pitäis tulla hyvää niinkin. Tuli meinaan jätti sato rypäleitä.

    Oikein mukavaa säilöntäkauden jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Ehkä mäkin joskus saan viinirypäleestä jättisadon! Toistaiseksi pitää hiukan odottaa, kun se viinirypäle on vielä kaupassa...
      Olis kyllä hankintalistalla, mutten oikein tiedä mihin sen sijoittaisin. Minikasvihuoneessa on liian vähän tilaa, pitäiskö sille rakentaa kokonaan oma kasvihuone?!

      Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)