torstai 18. syyskuuta 2014

Tiputiputipu

Vaikka en ole konehaudonnan ylin kannattaja, niin pakkohan se on pikkuisen luontoa auttaa jos kanaset ei syystä tai toisesta saaneet kuin ne lopputalven poikaset aikaiseksi.
Ja nyt sitten on koittanut h-hetki.

Eilen aamulla katsoin hautomakoneeseen vedenlisäysajatuksessa, ja hyvänen aika, siellä oli poikanen! Olin jotenkin ihan varma ettei yksikään poikanen kuoriudu kun pikkusen on välillä vesikin päässyt loppumaan koneesta ja sitä rataa.
Munat ehdittiin kerran läpivalaista, tarkoitushan oli joku päivä se tehdä toisen kerran mutta aina se vaan jäi ja jäi. Nyt enää ei kannatakkaan.

Moi, mä oon jo kuoriutunu!

Eilen illalla pari munaa heilun niin kiivaasti että näkyi selvästi että siellä tosisaan tehdään hommia että päästäisiin pihalle. Aamulla osasinkin siis odottaa poikasia. Niitä oli yönaikana kuoriutunut kaksi kappaletta. Aamulla ne olivat vielä märkiä joten jätin ne koneeseen kuivumaan.

Päivän aikana oli kuoriutunut vielä 3 lisää, joten tipumäärä on nyt 6 ja koneessa on vielä yksi muna.


Takana pontevana seisova tipu on vuorokauden ikäinen, etualalla kasassa makaavat tämänpäiväisiä.Poikaset on käsittämättömän söpöjä! Pakko kuitenkin antaa niiden nyt kerätä voimia elämää varten eikä kauheasti häiritä niitä. 

Koska tipuille pitää antaa hiekkaa, niin keräsin sitä työpaikalta pieneen muovipussiin kun oli kaivinkoneella kaivettu hiekkaiseen maahan istutusalustaa pensaille. 
Ehkä hieman ylimitoitettua kaivaa koneella tipuille hiekkaa, mutta mitäpä sitä ei tipujen eteen tekisi.

Mulla olis ammunnanvalvojana oloa vielä tänään. Ei tässä nyt millään ehtis kun pitäis päivystää koneen vieressä että aletaanko siellä kuoriutua vai ei! Ja kuviakin pitäis ottaa. Kokoajan. Se hyvä puoli sisällä kuoriutuvista tipuista on verrattuna niihin jotka ottaa ensiaskeleensa kanalassa, että näitä sisällä olevia on huomattavasti helpompaa seurata!

3 kommenttia:

 1. "Aamulla ne olivat vielä märkiä joten jätin ne koneeseen kuivumaan."

  Niin mäkin! Mutta miksei mun kuivausrummusta tullut mitään noin suloista?! Pelkkiä puhtaita kalsareita vaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Olikohan sulla joku väärä asetus siinä koneessa vai mistä se mahtoi sitten johtua?!

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)