keskiviikko 20. elokuuta 2014

Liian pieni muna



Tämä juttu innoitti minua pohtimaan Suomalaisten elintarvikesäädösten järjellisyyttä. Eli lyhkäisesti tila ei saa myydä suoraan ravintolaan enää munia, koska niissä ei ole leimoja, ja niitä ei ole lajiteltu koon mukaan.

Ymmärtäisin, jos munista voisi tarttua ravintolan asiakkaille joku sairaus. On ihan kiva, että ne jotka myyvät munia tekevät salmonellatestit, mutta mitä vaaraa voisi olla siitä että ravintolassa saakin kohokasta jossa on kananmunaa 54g sen 56g sijaan, kun yksi muna olikin hiukan isompi. 
Siis oikeesti?! 

Siitä ei tarttunut ebolaa, ei listeriaa, eikä mitään muutakaan sairautta. Kokki voi joutua jossain äärimmäisessä munatilanteessa lisäämään ruokaan yhden munan jos ne sattuvat olemaan kovin paljon pienempiä kuin yleensä, niin mekin kotona tehdään.

Ketä nämä terveystarkastajat ja muut "elintarvikejumalat" oikein ovat?! Miksi heille on annettu niin järjettömän iso valta Suomessa? 
Täällä ei voi myydä mitään suoraan pellolta, koska joku voi vaikka puraista etanaa! Iiiiikkk, pahinta mitä elämässä voisi tapahtua onkin se että saa joskus syödä ruokaa jossa saattaa olla multaa. 
Joo tiedän että mullasta voi tarttua ihmiseen vaikka mitä tauteja. Käsitääkseni liian steriilit olot vasta ihmisiä sairastuttavatkin!
Käsittämätöntä että näin tyhmä kansa on edelleen hengissä ja selvinnyt nälänhädät ja pula-ajat.

Kilpaileeko terveystarkastajat jossain vuosipäivillä kuka on eniten keksinyt lain tulkintoja ja estänyt milloin mitäkin? Maksaako joku ylikansallinen yritys näille provikoita sen mukaan miten paljon ne onnistuu torppaamaan milloin mitäkin kivalta kuulostavia asioita?

Kuuntelin tässä yksipäivä autossa radiota kun Yle X oli jo lopettanut ohjelmansa ja siellä puhuttiin Ylen kanavalla yrittäjyydestä. Haastateltavana oli kolme yrittäjää jotka olivat perustaneet yhteensä yli 45 firmaa, olivat siis vähän sellaisia "raskaan sarjan yrittäjiä". Heillä oli firmoja laidasta laitaan, ja siinä puhuivat siitä miten helppoa yrittäminen ja yrityksen perustaminen Suomessa on verrattuna moneen muuhun maahan jos ei tarvitse ympäristölupaa tai ei tarvitse olla tekemisissä elintarvikkeiden kanssa. Se puoli kun on niin uskomattoman byrokraattista ettei järjellä voi ymmärtää.

Miksi Suomessa on tälläistä pilkunnu**mista? Ketä se hyödyttää oikeasti? Jos tämä ei ole kateutta niin mitä se sitten on? Meillä menee kansakuntana vielä aika hyvin jos tälläiseen kaikkeen olemattomaan jää niin jumalattomasti aikaa. 

Mitä tavallinen kuluttaja voi tehdä, boikotoida terveystarkastajiako...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)