lauantai 12. heinäkuuta 2014

Jasmikkeen tuoksuMonet odottaa omenapuiden kukintaa kuin kuuta nousevaa. Mä odotan jasmikkeiden. Se tuoksu on uskomaton, ihan päätä huumaava. 
Tuoksun kuvailu on vaikeaa, mutta niitä kuvaillaan suurinpiirtein seuraavien yhdistelmältä: metsämansikka, syreeni ja joku ihana kukkaisparfyymi. Ja tuoksu on voimakas, kun jasmikeet kukkii niin koko piha tuoksuu niiltä. 
Viimeviikolla töissä yks kaivinkonekuski tuli kysymään, että mikä toi ihanalta haiseva pensas on, ja mistä niitä voi ostaa. Jos sellasen asian huomaa karski konekuski, niin sen huomaa ihan varmasti kaikki muutkin!

Monta metriä korkea lumivalkoisena kukkiva pensas sellainen näky, että vaikka olis menettänyt hajuaistinsa niin siitä on iloa!

Mulla on pihajasmike ja  hovijasmikepikkujasmike sensijaan ei ole tykännyt pysyä hengissä. Olen ostanut niitä ainakin kolme kertaa, ja kaikki ovat kuolleet. Tähtijasmikkeen oon myös suunnitellut hankkivani.

Hovijasmikkeesta laitoin viimesyksynä taivukkaita ja toivon että niihin tulis juuret. Taivukas tehdään niin, että nuori ja taipuisa oksa taivutetaan maahan ja päälle lapioidaan multaa. Oon laittanut vielä kiviä painoksi että oksa pysyis paremmin maata vasten. Sitten kun juuria on muodostunut oksa katkaistaan emokasvista, ja tadaa, uusi pensas on saatu alulle! Näin voi lisätä aika monia pensaita, myös jotkut havut muodostaa juuri taivukkaisiin.

Muuta ei oikeastaan vois toivoa kuin että tätä tuoksua vois purkittaa ja avata purkit synkkinä marraskuisina iltoina!

2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon, voitit linkkariarvonnan! Laita joku osoite, johon voin postittaa härpäkkeen.
    keskener ät gmail.com

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)