torstai 15. toukokuuta 2014

Suopyöräilyä ja jyrsimistä

Kävin töiden jälkeen Mummalla syömässä riisipuuroa, soppaa, herkkupalaa ja mustikkapiirakkaa. Oli senverran tukeva päivällinen, että päätin rankaista itseäni ja koiria pyörälenkillä. Yleensä vaan tylsästi veivaan niiden kanssa noita hiekkateitä, mutta nyt aattelin kokeilla vähän sellasta extreme-reittiä. Tosin en kyllä aavistanut että se olis ollu ihan noin huonossa kunnossa...

Kahta mettäautotietä yhdistää sellainen talvitie, eli se on sellanen epämääräinen linja josta pääsee ajamaan traktorilla (tai maasturilla jos se tie on hyvässä kunnossa) läpi, ja pakkohan siitä oli sitten koittaa mennä pyörällä. Mullahan ei tietenkään ole mitään maastopyörää, ja muutenkin koirat mieluiten lenkitän ihan perusmummiskalla, senverran holtitonta on ajaa jalkajarruttomalla pyörällä koiran kanssa. Saatikka sitten jos niitä koiria on kaksi...

Oon käyny tuolla Raskun linjalla viimeksi kun maa oli jäässä, ja silloin siellä ei ollut ihan noin isoja vesimonttuja kuin nyt!!! Lisäksi siellä oli ajeltu jollain monttupyörän henkisellä värkillä pikkusen maata rullalle. Olin kuitenkin päättänyt ajaa siitä pyörällä, joten minähän ajoin! Pikkusen soijaa pukkas, ja oli täydellinen ihme etten edes kastellut kenkiä vaikka muutamassa kohdassa jouduin hyppimään kivillä kun koko tien leveydeltä oli vettä. Taas mua niin harmittaa ettei ollu kameraa, olis ollu senverran kuvaamisen arvoista toimintaa. Mutta niin vaan tuli koirille ja mulle sellanen 8km lenkki josta vajaa kaksi kilometriä kirjaimellisesti maastoajoa!


Otin töistä pikkujyrsimen lainaan, ja jyrsin sillä nurtsia sieltä täältä. Se on ehkä ihanin kone jonka olen tavannut. Ensin me hyljeksittiin sitä, pidettiin surkeana ja turhana, kuka nyt tuollaisella tirlittanjyrsimellä oikeasti edes tekee mitään töitä, mutta sitten tuli uus työntekijä joka keksi kokeilla nurkkaan yksinään hylättyä ja vuosien saatossa pölyttynyttä mini-konetta, ja se olikin ihan hirveen kätevä moneen paikkaan! 

Ollaan suurinpiirtein kilpaa lainattu tuota yhdenkäden jyrsintä jokainen vuorollaan kotiin, ja keksitty sillä töissä aina vaan uusia ja uusia käyttökohteita.


 Siihen sitten terassin viereen aattelin laittaa paikkoja yrteille. Muutenkin ihan täysin turha romunkeräyspaikka, niin vois sillä olla jotain järjellisempääkin käyttöä. 

Ollaan tohon isoon pönttöön kerätty sadevettä. Se oli tosi kätevä niinkauan kun hana toimi, senjälkeen erittäin epäkäytännöllinen. Meillä jäi tyhjäksi harmaavesikaivo senjälkeen kun liityttiin kunnalliseen viemäriin, ja tarkoituksena on ollu johtaa sadevettä ränneistä suoraan kaivoon niin sais ottaa kasteluvettä sieltä. Se vaan vaatis kaivon puhdistuksen, ja sen että joku ottais asiakseen. Ehkä sitten joskus. Mutta toi iso vesipömpeli sai nyt häädön metsästysmajalle, siellä on sorsien ruokintaviljaa muutenkin tollasissa pöntöissä, niin saa mennä sinne jonon jatkoksi.
Nämä mun laatikot ei ole ihan yhtä ihanat kuin kaikissa puutarhalehtien kuvissa, mutta kyllä ne on asiansa ajanut jo monenmonta vuotta. Pitäis vielä vaan kärrätä ne täyteen multaa, ja sitten tuoda töistä jämätaimia...Sain vaan pikkusen lämmetä ilma, katotaan nyt tuleeko ensviikolla niin lämmintä kuin on luvattu!
Jyrsin myös kanatarhan viertä, siihen olis tarkoitus tehdä myös hyötykasvipenkkiä. Siitä maa on vaan niin jyrkkää, että siihen on kans pakko saada jotain reunaa että mullan saa pysymään paikallaan.


Agrin täti on tajuttu laittaa onneks kerrankin mun lempparipensaan alennukseen! Loistoangervo on aivan ihana kukkiessaan. Vaikka mä en niinkuin periaatteessa ihan kauheesti tykkää angervoista kun joudun niitä julkisilla aikapaljon katsella, istuttaa ja hoitaa.
Ja jos joku ei oo vielä tajunnu, niin niksinurkassa tänään: Kun ottaa kuvan ostetuista taimista voi tarkastaa kuvista mitä on ostanu ja mikä varsinkin on kuollu...

Narsissi Rip Van Winkle näyttää ihan voikukalta! :)

Kun yrittää ottaa kasvikuvia, niin koiria hiukan KIINNOSTAA! Tälläsiä erinäköisiä mörköjä on kuvissa vaikka kuinka paljon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)