lauantai 3. toukokuuta 2014

Paskapäivä


Eilen sain vihdoinkin aikaiseksi hakea hevosvoimaa. Kaveri oli siirtänyt hevosten aitausta, ja sain suoraan tarhasta lapioida sitä itteänsä traktorin kauhaan. Ei oo palanutta, mutta ei oo kyllä ollu ennenkään ja ihan hyvin on toiminut...

Tämän parhaan kasan sitten säästin, ja lippasin kärryllisen huonoja heiniä ja paska+heinä+puru sekoitusta suoraan kukkapenkkiin. 
Niin ei kait saisi tehdä vaan se pitäisi kompostoida, mutta voiko vaan tehdä jos kukaan ei oo kattomassa?!

Heinä on tosi hyvää katetta, ja nyt kun kaikki penkit on enemmän ja vähemmän tomuna pinnalta (ja arvatkaa paljonko sitä on meillä sisällä kun koirat ramppaa edestakaisin!!!) niin ne tarvis jotain peittoa päälle. Ja madot tarvii ruokaa. Mä vuosi vuodelta arvostan aina vaan matoja enemmän ja enemmän. Puutarhan hoidossa tärkeintä on hankkia madoille ruokaa!


Kivannäköinen tuo uusi reuna, vielä kun joku nostaisi kasvit ylös ja lisäisi 30cm multaa ja tekis reunaan sorarannun niin alkais jo näyttää siltä miltä pitää. 
Viisautta on tehdä ne tässä järjestyksessä että joutuu tehdä samat työt aina moneen kertaan ja mahdollisimman vaikeasti.

Kuvassa kaikki näyttää ihan samanväriseltä, mutta siellä penkissä se heinä nyt on! Huvitti kun katoin noita paska- ja heinäkasoja ja toisaalta takapihan penkkejä kun ne on kuorrutettu noilla ed. mainituilla tuotteilla. Saattais jossain asuntoalueella tulla pikkusen kommenttia kun harrastais pihan hoitoa tällä mun tyylillä...:)

Ja mun oli tarkoitus jatkaa tätä projektia tänään, mutta oikeesti kuinka kylmä ihmisellä voi olla?! Mä olin aamulla agilitykisoissa töissä, eikä mun tullu ollenkaan mieleen että siellä on paljon kylmempi kököttää ratahenkilönä kuin hikoilla koiran kanssa radalla! Olin ihan umpijäässä kun pääsin kotiin. 
Kun syväjää saatiin sulamaan lähdin kaverin kanssa lenkille ja tutkimaan hänen pihaansa. 
Ja kun oltiin lenkillä alkoi sataa lunta! Sitten oli vaatteet märät, ja taas kotiintullessa olin ihan jäässä.

Mies teki mulle jotain alkomahoolipitoista kaakaota, juon nyt sitä, poltan takassa vanhojen kuormalavojen paloja ja mulla on päällä kaks villapaitaa, kahdet villasukat ja toppahousut. Kas kun en villapipo päässä istu. 
Yritin ottaa noita kuviakin ikkunasta kun en millään olis tarjennu mennä ulos muttei ne oikein onnistunu niin oli pakko...

Mua ei kiinnosta vähääkään lähteä hakemaan miehen veljeltä jyrsintä ja alkaa jyrsimään paskaa maahan että saisin tehtyä siihen kasvimaata. Ulkona olis nyt kyllä houkuttele auringonpaiste, ja +4C lämmintä.

Kuten tästä ei-yhtään-siistitystä eikä yhtään rajatusta kuvasta näkee, täällä on pieni tekemisen meininki!
Pikkusen pitäis köynnöstukea avustaa lekalla syvemmälle, ja pikkusen pitäis tehdä kaikkea muutakin! 
Ton risuhässäkän alla on kaivonkansi, ja kokeilin miltä se näyttäis jos ton penkin nostais vaan tuolta takaa ylemmäs. En yhtään muista mitä kasveja tuolla alla on, joten siksikin se jäi nyt tollaseen välivaiheeseen kun pitäis kait ensin kattoa ennenkuin hautaa ne maanalle...

Jos jollain on tollasia rautalankakoreja ylimääräisenä, niin mä tarvisin niitä! Ne on ihan huippuja suojia kasveille kanoja vastaan! Ei pääse kana kuopimaan vastaistutettua rehua ylös ainakaan heti.

4 kommenttia:

 1. Vai sellainen paskapäivä :D Vikasta kuvasta näkyy kyllä todellista tekemisen meinkilä! Mutta eikö teidän koirat herkuttele kaikkea hevonpaskaa kitusiinsa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne siihen yleensä jossain vaiheessa kyllästyy!

   Poista
 2. Jos vielä jatkossa tarvitset hyvin heinäpitoista marsunkakkaa, niin täällä sitä saisi valmiiksi pussitettuna! :D Meidän perheen puutarhuri valitettavasti syrjii korkeita heinäpitoisuuksia... :P Mutta lupaan, että se on ERITTÄIN KAKKAISTA! xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun se on vähän kaukana. Muutenhan se kävisi oikein hyvin!

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)