tiistai 11. maaliskuuta 2014

Pupun tekoa

Ollaan töissä koitettu miettiä mitä kivaa voitaisiin keksiä päiväkotien pihoille. Aikuiset kyllä joo tykkää kukista ja hienoista ja tyylikkäistä ruukuista, mutta onko ne oikeen lasten juttu?!

Viimekesänä maalattiin yhdelle päiväkodille kilpikonnakiviä, ja ne ovat keränneet runsaasti huomiota ja pyyntöjä muiltakin päiväkodeilta että nekin haluis jotain kivaa.

En nyt muista keksinkö itse puput vai joku muu, mutta tänään syntyi ensimmäinen prototyyppi. Siitä tuli aika iso, ehkä seuraavista teen hieman pienempiä. Jos tälläisen sijoittaa ruukun päälle se on jo aivan valtava! + jos se kaatuu jonkun niskaan saattaapi tulla kipeää...

Pupun teko vaiheittain, ja osa vaiheista puuttuu koska unohdin ottaa kuvia...Tein ensin verkosta kartion. Oon joskus aikaisemmin käyttänyt risutöissä sellasta koiratarhaverkkoa, mutta näköjään tälläinen pienisilmäinenkin käy kunhan vaan muistaa kiristää kiinnityslangat tarpeeksi. 
Kiinnitän risut "makkarana" kehikon ympärille.


 Päätä varten kiinnitin verkkoon rautalankaan "palloksi", ja jatkoin punomista siihen. Kanin kaula olisi saanut olla selvempi, vaikka kuinka jalalla litistin kaulaa se ei oikein tullut sellainen kuin ajattelin. 


Korvia varten tein tollaset tukirakennelmat suoraan kiinni päähän. Oli muuten sitten hankalaa saada korvia tehtyä niin, että ne olis näyttänyt kanin korvilta! Oon joskus vuosia sitten tehny ittelle pienen kanin, ja silloin tein korvat ensin valmiiksi ja lisäsin ne vasta sitten mutta tän kanssa korviin tuli niin paljon painoa ettei ne varmaan olis pysyny kiinni jos ne olis tehnyt erikseen.

Viikset on tehty narusta johon on kieputettu rautalankaa. 


Ihan kiva kuva muuten, mutta olisko joku voinu sanoa, että mun toinen käsi on hieman arveluttavasti pupun haaroissa...

4 kommenttia:

 1. Oi, kuin ihana pupu ja ihanan iso. Taidokas olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan näitä risutöitä tullut vuosien varrella tehtyä yksi jos toinenkin. Mulla on nyt 4 pupua valmiina, suunniteltiin että laitetaan ne pääsiäiseksi ensin kirjaston pihaan, ja siirretään siitä sitten lopullisille paikoilleen kesällä.

   Poista
 2. Ihan törkeän hieno! Tuollainen olisi hieno pihalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan kaatamaan pihakoivua, ja vääntämään rautalankaa! Lopulta pupunteko on aika yksinkertaista, kunhan vaan on tarpeeksi jäykkää rautalankaa kehikoksi, kaksi mielellään tervettä kättä ja iloinen mieli.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)